Medicinski fakultet u Foči obilježio 23 godine rada

R. Đ.
Medicinski fakultet u Foči obilježio 23 godine rada

Foča - Svečanom sjednicom na kojoj su pojedincima i ustanovama dodijeljena priznanja Medicinski fakultet u Foči je u petak počeo sa obilježavanjem 23 godine rada.

Istaknuto je da su uslovi u ovoj ustanovi sve bolji, a dekan Milan Kulić je kazao da privode kraju i opremanje Centra za biomedicinska istraživanja.

- Nadam se da će tenderska procedura, koja je u toku, biti završena do kraja godine. Najveći dio opreme je nabavljen i ovaj centar će poboljšati kvalitet nastave na trećem ciklusu studija i povećati kvalitet nastave na prvom i drugom ciklusu studija - rekao je Kulić.

Ovaj fakultet je postao prepoznatljiv po naučnoistraživačkom radu u kojem su se posebno istakli profesor Maja Račić i student Ilija Vukčević. Njima su dodijeljene plakete za dostignuća u ovoj oblasti.

Medicinski fakultet u Foči, koji je sastavu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, godinama ima i podršku Vlade RS.

- Ulaganje u obrazovanje i zdravstvo ostaje zadatak i ubuduće. Ova ustanova je pravi kuriozitet, ne samo u RS, već i u okruženju - rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić.

Na Medicinskom fakultetu znanje stiče oko 1.500 studenata, koji izučavaju studijske programe, medicinu, stomatologiju, specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, te zdravstvenu njegu.

Kroz ovu visokoškolsku ustanovu je od osnivanja prošlo 3.846 studenata, diplomiralo je 907, a 250 je položilo specijalistički ispit. U nastavnom procesu je angažovano 240 nastavnika i saradnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana