Med, sir i vino čuvaju tradiciju Hercegovine

R. Mi. foto: Moja Hercegovina
Med, sir i vino čuvaju tradiciju Hercegovine

Trebinje - Etno-festival hrane i pića na Tulima kod Trebinja, na kojem je desetak izlagača predstavilo tradicionalne proizvode Hercegovine, poput meda, vina i sira, organizovan je juče u okviru Velikog narodnog sabora na Ublima.

Ovom  manifestacijom je ozvaničen i početak rada "Stanice bilja i meda", na kojoj od 1. avgusta svoje proizvode mogu izlagati svi lokalni poljoprivredni proizvođači.

Koordinator "Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i očuvanja okoline u BiH" Marko Ćapin podsjetio je da je osnovni cilj manifestacije promocija lokalnih proizvoda.

- Ovo će biti i svojevrsna turistička stanica, gdje će dolaziti organizovane turističke ture. To je promocija našeg kraja, prirodnih resursa i afirmacija Hercegovine kao zdrave turističke destinacije - rekao je gradonačelnik Slavko Vučurević, koji je otvorio Etno-festival.

Svoje pčelinje proizvode izložio je i Nedjeljko Pažin, koji kaže da je sa zadovoljstvom došao da podrži organizatora.

- Nemam vremena za svakodnevno izlaganje jer imam previše posla u pčelinjaku, ali ovo je izuzetno dobra ideja za ovdašnje proizvođače - istakao je Pažin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana