Marković na čelu Skupštine grada Bijeljine

Agencije
Marković na čelu Skupštine grada Bijeljine

Bijeljina - Na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Bijeljina juče je izabrano novo rukovodstvo lokalnog parlamenta i 18 skupštinskih radnih tijela.

Za predsjednika gradske Skupštine izabran je Slaviša Marković iz PDP-a, potpredsjednik je Milenko Mitrović iz SRS "Dr Vojislav Šešelj", a vršilac dužnosti sekretara Miodrag Bešlić iz SDS-a.

Skupštinsku većinu čini 19 odbornika iz SDS-a, PDP-a, DNS-a, NDP-a, SDA i Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj", dok su SNSD-a, SP i Pokret "Uspješna Srpska" opozicija.

Marković je istakao da je konstituisanjem Skupštine uspješno prevaziđena politička kriza koja je potresala ovaj grad proteklih mjeseci.

- Skupština mora da radi u saradnji sa gradonačelnikom. Nadam se da ćemo biti dobar tim, tu mislim i na vlast, ali i opoziciju. Nastojaćemo realizovati brojne projekte i poboljšati uslove života svih građana - rekao je Marković.

Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je da je konstituisanjem Skupštine urađen dobar posao za grad.

- Vjerujem da će u naredne četiri godine ovi ljudi biti na usluzi i raditi isključivo za dobrobit građana - rekao je on.

Naglasio je da je Bijeljini potrebna saradnja sa višim nivoima vlasti "prije svega Savjetom ministara BiH i Vladom RS".

Šef odborničkog kluba SNSD-a Nedeljko Ćorić rekao je da će SNSD i Koalicija "Bijeljina pobjeđuje" u narednom periodu djelovati kao konstruktivna opozicija u isključivom interesu građana Bijeljine.

Mićo Živić, odbornik koji je mandat dobio kao kandidat Pokreta "Uspješna Srpska", juče je objavio da će ubuduće u Skupštini djelovati kao nezavisni odbornik. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana