Manje prekršaja i narušavanja javnog reda na području Kostajnice

Srna
Foto: Ilustracija

KOSTAJNICA - U Kostajnici je za 11 mjeseci ove godine počinjeno 29 krivičnih djela, odnosno jedno krivično djelo više nego lani, što je povećanje za 3,6 odsto, rekla je Srni predsjednik Foruma za bezbjednost građana opštine Kostajnica Jelena Jaćimović Janjetović.

"Među krivičnim djelima zabilježenim u navedenom periodu 28 djela je opšteg kriminaliteta i jedno privredno krivično djelo. Rasvijetljenost je 96,4 odsto, odnosno jedno krivično djelo nije rasvijetljeno", navela je Janjetovićeva nakon sjednice foruma. Ona je istakla da je smanjen broj narušavanja javnog reda i mira za 54,8 odsto.

Ove godine je evidentirano 14, a prošle 31 narušavanje javnog reda i mira. Prema njenim riječima, manji je i broj prekršaja kojih je ove godine bilo 17, a lani 40, što je smanjenje za 57,5 odsto. "Ove godine je zabilježeno 10 saobraćajnih nezgoda, a prošle 14, dakle imamo smanjenje za 28,6 odsto. Nije bilo poginulih ni teže povrijeđenih lica, dok je 10 lica zadobilo lakše tjelesne povrede", istakla je Janjetovićeva.

Ona je dodala da je Forum za bezbjednost građana zaključio da treba pojačati kontrolu maloljetnih lica koja upravljaju motornim vozilima, te da je razgovarano i o kampanji "Veselje ne smije biti povod za upotrebu vatrenog oružja" koju sprovodi MUP Republike Srpske, a kojom se ukazuje na opasnost upotrebe vatrenog oružja, kao i na činjenicu da je upotreba vatrenog oružja na proslavama kažnjivo djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana