Manifestacije u Srpcu: Sajam ručnih radova i zimnice uljepšao slavske svečanosti

D. J.
Manifestacije u Srpcu: Sajam ručnih radova i zimnice uljepšao slavske svečanosti

SRBAC - U sklopu proslave krsne slave i Dana opštine na gradskom trgu u Srpcu prvi put je održan ulični sajam ručnih radova i zimnice "Jesen na dlanu" u organizaciji Udruženja žena i Turističke organizacije Srbac.

Predsjednica udruženja žena Vesna Smiljanić kaže da su građanima na prodajnoj izložbi ponudili raznovrsnu zimnicu, od ajvara, pekmeza, sokova i drugih domaćih proizvoda, kao i slane i slatke specijalitete poput domaćih pita i kolača koji su se mogli besplatno isprobati.

- Predstavile smo i ručne radove, odnosno stolnjake, priglavke, kape, krpene lutke i zmijanjski vez, ali i kozmetičke preparate u domaćoj izradi - rekla je Smiljanićeva.

U sklopu sajma održana je i kreativna radionica crtanja i izrade zmijanjskog veza u kojoj je učestvovalo dvadesetak đaka iz Srpca. Sa polaznicima su radile slikarka Vera Šaula iz Srpca i članica folklornog udruženja "Motajički vuk" iz Sitneša Anita Novaković.

Sajam Udruženja žena, tokom radne posjete Srpcu u srijedu, obišla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kojoj su uručeni neki od proizvoda srbačkih domaćica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana