Maksimović na kraju mandata otvorio još jednu novu zgradu doma zdravlja

Srna
Maksimović na kraju mandata otvorio još jednu novu zgradu doma zdravlja

Bijeljina - Direktor Doma zdravlja Bijeljina Zlatko Maksimović danas je, sa saradnicima, svečano otvorio novu zgradu centralne sterilizacije, centralnog vešeraja i prostorije za smještaj hemikalija, izgrađenu vlastitim sredstvima ove zdravstvene ustanove od 200.000 KM.

"Zgrada je površine 200 kvadratnih metara, a kao što se i vidi, urađena je prema svim standardima. U Domu zdravlja Bijeljina više ne postoje, i to se jasno vidi, stare zgrade. Sve su, kao i ambulante porodične medicine, ili nove ili su u potpunosti renovirane", rekao je Maksimović novinarima.

On je naveo da je danas ističe njegov mandat, te da će na Skupštini grada biti imenovan novi vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove.

On je podsjetio da je po dolasku na mjesto direktora Doma zdravlja zatekao gubitak od skoro dva miliona KM, a da danas ostavlja plus po tom pitanju od skoro pet miliona KM.

Maksimović je dodao da je za njegovog mandata otvoreno 25 novih ambulanti porodične medicine, sagrađeno preko 4.000 u potpunosti novih kvadrata, te da je sve ostalo u potpunosti renovirano.

Govoreći o opremi, Maksimović je naveo da je nabavljana od renomiranih proizvođača te da su načelnici ambulanti sve što su tražili od opreme pravovremeno i dobijali.

"Podijeljeno je više od 50 specijalizacija doktorima, ali je i mnogo toga još što je ulagano u ljudske resurse, prvenstveno vezano za sektor za kvalitet gdje smo prvi uvodili razne standarde, dobili oskar kvaliteta i otvorili novih više od 100 radnih mjesta u Domu zdravlja Bijeljina", rekao je Maksimović, i dodao da je zatečeno manje od trista, a sada ih ima preko 400 zaposlenih.

On je napomenuo da to nisu bila fiktivna radna mjesta, nego mjesta provedena po svim zakonskim procedurama, te da su radnici do 10. u mjesecu dobijali svoje redovne plate.

Maksimović je istakao da je ponosan na period rada u Domu zdravlja i na sve ono što je zajedno sa svojim saradnicima ostvario u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u cilju što boljeg liječenja sugrađana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana