Majstori lopte od danas u Foči

Srna
Foto: Vikipedija/arhiva

Na Novogodišnjem turniru malog fudbala u Foči učestvuju brojni "majstori lopte", brojni učesnici od kojih je gotovo polovina iz drugih gradova, a svi oni najavljuju izuzetno kvalitetan turnir koji danas počinje u Gradskoj dvorani u Foči.

Organizatori turnira, opštinski Sportski savez i lokalna uprava, potrudili su se da animiraju veliki broj učesnika, tako da će publika u Foči deset dana uživati u okršajima kako aktivnih fudbalera, među kojima ima i reprezentativaca BiH i Crne Gore u malom fudbalu, prvotimaca "Sutjeske", tako i rekreativaca.

Od 21 ekipe, 12 je iz Foče, a devet iz drugih gradova i to tri iz Crne Gore, od kojih dvije iz Nikšića i jedna iz Plužina, te po jedna iz Istočnog Sarajeva, Gacka, Nevesinja, Čajniča, Rogatice i Novog Goražda.

Učesnici su raspoređeni u četiri grupe, a član Organizacionog odbora Nikola Mojović kaže da su nosioci prilikom žrebanja bile ekipe koje se smatraju favoritima "na papiru".

"To su `Ike Brod`, pobjednik ovogodišnjeg Memorijala `Ratko Rade Šobot`, `Portus` kojeg čine fudbaleri `Sutjeske`, `Plužine`, kao dugogodišnji učesnik turnira u Foči, te ekipa `E-Sport` iz Istočnog Sarajeva za koju nastupaju reprezentativci BiH. Ali oni su samo `favoriti na papiru`, jer su i ostale ekipe sastavljene od prekaljenih fudbalera i velikih majstora sa loptom, tako da će turnir biti neizvjestan i kako se očekuje izuzetno kvalitetan", istakao je Mojović.
Predsjednik Organizacionog odbora Duško Rašević podsjeća da se Novogodišnji turnir nekoliko godina nije održavao, a da je obnovljen na incijativu načelnika opštine Milana Vukadinovića.

"Turnir će trajati deset dana, do 30. decembra, i sigurno je da će građani moći da uživaju u novogodišnjoj fudbalskoj čaroliji", naveo je Rašević.

Uz seniorski, organizovano je i više turnira za mlađe uzraste od 2007. do 2013. godišta, a među brojnim nagradama za djecu i dvije specijalne - dresovi Rada Krunića iz italijanskog "Milana" i Vladana Danilovića iz portugalskog "Nasionala".

"To su naši dugogodišnji igrači, koji su ponikli u žSutjesciž i koji nas nisu zaboravili i prate nas na svim manifestacijama. I sada su učestvovali i novčano i sa nagradama u vidu dresova, tako da im se ovom prilikom zahvaljujem što su odvojili dio vremena da se posvete turniru i da budu njegov dio", rekao je član Organizacionog odbora Dejan Rašević.

Prva utakmica igra se od 19.00 časova, a svečano otvaranje je u 20.00 časova.

Novogodišnji turnir imaće i dobrotvorni karakter, jer će se skupljati sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona za korisnike Udruženja osoba sa teškoćama u razvoju "Tračak nade".

U dvorani će biti postavljena kutija za ostavljanje priloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana