Magdalena Racković, gimnazijalka iz Rogatice: Svetosavlje putokaz za ljubav i razumijevanje

S. M.
Magdalena Racković, gimnazijalka iz Rogatice: Svetosavlje putokaz za ljubav i razumijevanje

Rogatica - Treće mjesto Magdalene Racković, učenice Srednjoškolskog centra "27. januar" iz Rogatice, koje je osvojila na Svetosavskom književnom konkursu "Vrline svetosavske dece ovog veka", ovoj vrijednoj učenici znači poput šampionskog.

Riječ je o tradicionalnom konkursu društva "Sveti Sava" iz Beograda na kojem učestvuju đaci iz Srbije i Republike Srpske i dijaspore. Ova učenica trećeg razreda Gimnazije je ljubav prema književnosti ispoljavala još od malih nogu, ali do sada svoje umijeće nije ispoljavala na nekom od literarnih konkursa.

Diveći se tvorcu srpske crkve, države i prosvjete, ali i na nagovor profesorke srpskog jezika Smiljke Batinić, odlučila je da učestvuje u Svetosavskom književnom konkursu.

- Poruka mog sastava bila je da koliko poštujemo vjeru i velikog prosvetitelja Svetog Savu, toliko smo na putu da kroz ljubav i razumijevanje budemo bolji ljudi. Ta promisao protkana kroz moj sastav donijela mi je treću nagradu zbog čega sam veoma srećna i ponosna - kazala je Rackovićeva.

Prema njenim riječima ova nagrada će joj biti podstrek da ubuduće još više radi na literarnom stvaralaštvu čitajući knjige naših i svjetskih velikana pisane riječi.

Kaže da će se uvijek sa radošću prisjećati 21. januara 2017. kada su joj u Narodnoj biblioteci u Beogradu uručeni diploma i komplet knjiga kao nagrada za treće mjesto.

Ona već zna put kojim će krenuti i poslije srednje škole.

- Kao dugogodišnji član dramsko-recitatorskih sekcija, u prvom planu je Akademija dramskih umjetnosti u Beogradu. Put sam već trasirala, a da li će mi se želja ispuniti odlučiće sudbina i sreća - kazala je Magdalena Racković.                                                                                               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana