Lučić osudio vandalski čin u zeničkoj župi Čajdraš

Srna
Foto: Skrinšot

SARAJEVO- Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije je osudio skrnavljenje katoličkog krsta u mjestu Krušćik u zeničkoj župi Čajdraš, gdje su nepoznati počinioci ispisali neprimjerene poruke koje su uznemirile vjernike.

"Ovaj vandalski čin dogodio se na vjerski praznik što je posebno bolno i uznemirujuće", izjavio je Lučić i apelovao na nadležne institucije da pronađu počinioce i adekvatno ih sankcionišu.

 

On je upozorio da je skrnavljenje vjerskih objekata u posljednje vrijeme učestalo i da predstavlja najprimitivniji vid izražavanja mržnje, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

"To je necivilizacijski čin koji šalje lošu poruku svima jer je to udar na duhovnost i tradiciju. Vjerski objekti i obilježja su simbol identifikacije koji su, nažalost, često na meti ekstremista koji ih skrnave i na taj način šalju negativnu poruku da neko negdje nije dobrodošao", istakao je Lučić.

On je poručio da je poštovanje različitosti jedini način suživota i uspostavljanja pomirenja kako bi se izgradilo bolje, sigurnije i prosperitetnije društvo. Na katolički praznik Svi sveti u mjestu Krušćik u župi Srce Isusovo u Čajdrašu nepoznati počinioci išarali su krst koji je jednom godišnje okupljalište župljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana