Lučić osudio paljenje srpske imovine u Mostaru

Srna
Lučić osudio paljenje srpske imovine u Mostaru

SARAJEVO - Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije je osudio posljednji incident u Mostaru kada je u naselju Luke zapaljena srpska kuća Mirjane Spremo Jančovske i apelovao da nadležne institucije pronađu počinioce ovog gnusnog čina i adekvatno ih kazne.

"Ova kuća nije zapaljena u ratu, a do temelja je izgorjela u miru. Razgovorao sam sa gospođom Mirjanom koja je još u stanju šoka i ne može, kako kaže, da vjeruje da je na ovaj način ostala bez porodične kuće", rekao je Lučić.

On je napomenuo da je policija tokom uviđaja potvrdila da je požar podmetnut, a kuća je prije toga opljačkana.

Lučić je apelovao da nadležne institucije pronađu počinioce ovog gnusnog čina i adekvatno ih kazne.

"Ovakvi incidenti šalju lošu poruku svima, a posebno maloborojnim Srbima u Mostaru koji se ne mogu osjećati sigurno i spokojno dok se srpska imovina uništava i zato moramo spriječiti ovakve i slične incidente kako bi zajedno gradili sigurniju budućnost", poručio je on.

Porodična kuća na adresi Kusalova broj devet u mostarskom neselju Luka na samoj obali Neretve u nedjelju, 18. aprila, prije podne u potpunosti je izgorjela.

Vlasnik kuće Mirjana Spremo Jančovska navela je da je od policije dobila informacije da su našli dokaze koji ukazuju da je požar podmetnut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana