Lopare: Ginekološka služba dobila vrijednu opremu

Srna
Foto: Srna

LOPARE- Domu zdravlja Lopare isporučena je medicinska oprema vrijedna oko 20.000 KM za potrebe opremanja ginekološke ambulante koja je nedavno počela sa radom.

Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću u njemačkoj Humanitarnoj organizaciji ASB /Arbeiter-Samariter-Bund/, rekao je novinarima da su donatorska sredstva prikupljena posredstvom Saveza njemačkih humanitarnih organizacija ADH /Aktion Deutschland Hilft/ za prevenciju i liječenja kovida u zdravstvenim centrima na zapadnom Balkanu.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da su aparat za CTG koji mjeri otkucaje srca beba kod trudnica, ginekološka sonda i konveksna sonda za savremeni ultrazvučni aparat tri najvažnije stavke iz donacije.

"Ranije smo imali ginekološke preglede koji su rađeni na sedmičnom i dvonedjeljnom nivou, zahvaljujući ginekologu koji je konsultativno dolazio iz Bijeljine, a sada ćemo te usluge moći pružati samostalno", rekao je Nešković i zahvalio za donaciju.

Ljekar Slađana Mijatović Jovanović, koja vodi Ginekološku službu Doma zdravlja Lopare, navela je da je počela registracija za prijavu u ginekološki tim.

"Pozivam sve žene da se registruju, a na osnovu mog iskustva iz porodične medicine vidim da ih veliki broj po pet i 10 godina nije dolazio na kontrolne preglede kod ginekologa", rekla je Jovanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana