Ljevnaić: U petak otvaranje ski-centar "Igrišta"

Srna
Ljevnaić: U petak otvaranje ski-centar "Igrišta"

JAHORINA - Ski-centar "Igrišta" kod Vlasenice, u čiju izgradnju je uloženo 36.000.000 KM, biće otvoren u petak, 9. avgusta, najavio je direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

On je novinarima na Jahorini rekao da će otvoriti ski-centar nakon skoro četiri godine napornog rada, a radiće i tokom ljetne sezone svakog vikenda.

"Puno je izgrađeno u tom ski-centru. Uloženo je 36.000.000 KM. Izgrađena je šestosjedna žičara, upravna zgrada, jedan bar na polazu žičare, prodajna mjesta, `skaj dajv`, kao i sistem osnježavanja. Jedan od najznačajnijih projekata je vodosnabijavanje od rijeke Jadar, čija trasa je sedam kilometara dugačka, a urađeno je i jezero od 30.000 metara kubnih koje smo počeli da punimo", naveo je Ljevnaić.

On je dodao da će jezero i sistem osnježavanja biti garancija da će na "Igrištima" uvijek biti skijanja.

Ljevnaić je istakao da je namjera da se i na "Igrištima" razvije ljetni turizam, kao što je to započeto na Jahorini prije šest godina.

Prema Ljevnaićevim riječima, na dan otvaranja na ovom ski-centru će za posjetioce biti besplatni svi sadržaji.

"Ski-centar `Igrišta` je veoma značajan za razvoj tog dijela Republike Srpske. Velika prednost je i auto-put Beograd-Šabac, koji će biti nastavljen skoro do Zvornika. To će zahvaljujući investiciji Vlade Srbije biti najbliži ski-centar Beogradu, udaljen svega dva sata, što je ogromna prednost. Zato planiramo da krenemo jednu veliku promotivnu kampanjom u tom gradu", naglasio je Ljevnaić.

Govoreći o ljetnoj sezoni na Jahorini, Ljevnaić je rekao da je do danas, 47. dana sezone, koja će prema pokazateljima biti najuspješnija, ovu planinu posjetilo 60.000 turista, te ostvareno više od 100.000 vožnji na ljetnim atrakcijama.

"Pokazali smo da ljetna sezona itekako može biti posjećena, da je ljeto veliki potnecijal na planini i da ćemo tek razvijati ljetni turizam na Jahorini", poručio je Ljevnaić.

Direktor Olimpijskog centra je podsjetio da će predstojećeg vikenda, 10. i 11. avgusta, za građane Istočnog Sarajeva biti besplatne sve ljetne atrakcije na Jahorini, a sve državljane BiH aktivan je popust od 50 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana