Ljeto bez tradicionalnih manifestacija u Srpcu

D. J.
Ljeto bez tradicionalnih manifestacija u Srpcu

SRBAC - Pandemija virusa korona paralisala je gotovo sav društveni život u Srpcu i otkazala manifestacije koje imaju dugu tradiciju.

Prvi put nakon 16 godina neće biti održana srbačka regata koja se održavala zadnjeg vikenda u julu, na relaciji od Kukulja do Srpca, u dužini od 22 kilometra.

Direktorica Turističke organizacije Srbac Radisava Šuščević kaže da se radilo o veoma posjećenoj manifestaciji, na kojoj se svake godine okupljalo više stotina učesnika uz brojna takmičenja.

- Na snazi je zabrana okupljanja u grupama većim od 50 lica, tako da nećemo organizovati regatu ni u smanjenom obimu da ne bismo povećali rizik od izbijanja zaraze. Postoji mogućnost da se samo simbolično spuste Vrbasom ka ušću u Savu kod Srpca dva čamca sa manje od deset učesnika Ronilačkog kluba “Žabac” iz Srpca - rekla je Šuščevićeva.

Zbog pandemije je otkazana i tradicionalna srbačka “Motorijada”, koja je proteklog vikenda takođe trebalo da bude održana po 16. put, kao i radno-volonterski kamp “Mladi za život”, koji je krajem jula trebalo da bude održan 13. godinu zaredom u eko-izletištu Gornja Lepenica kod Srpca.

Predsjednica NVO “Milenijum” Sanela Vidović kaže da je nevladinim organizacijama savjetovano da zbog epidemiološke situacije odgode sve planirane aktivnosti.

- Pored kampa, koji je svake godine okupljao više desetina mladih iz cijele BiH, odgodili smo i aktivnosti amaterskog pozorišta, koje djeluje u okviru “Milenijuma - rekla je Vidovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana