Ljekar iz Trebinja pocijepao diplomu

R. Mi.
Ljekar iz Trebinja pocijepao diplomu

Trebinje - Doktor Službe hitne medicinske pomoći u Trebinju Saša Borjan pocijepao je juče pred brojnim novinarima svoju diplomu ljekara zbog, kako je naveo, političkog revanšizma koji prema njemu sprovodi gradska vlast i rukovodstvo Doma zdravlja, zahvaljujući čijoj odluci će od 3. januara raditi u sektoru za nemedicinsko osoblje i više neće biti ljekar u ovoj službi.

Borjan, koji je i odbornik PDP-a u Skupštini grada, istakao je da ga je odluka o “izbacivanju sa radnog mjesta u premještanju u nemedicinski sektor” zatekla na radnom stolu, navodeći da smatra da je riječ o klasičnom političkom obračunu sa neistomišljenicima, jer ima hrabrosti da javnosti saopšti sve ono što građani misle, ali iz različitih razloga ne govore javno.

Direktor Doma zdravlja Vaso Mijanović, reagujući na njegove tvrdnje rekao je da je Borjan trebalo da bude njegov najbliži saradnik, ali da je prije razgovora sa menadžmentom pozvao novinare. On je istakao da bi Borjan u maju došao u situaciju da se bori za svoje radno mjesto, jer se tada sa specijalizacije za urgentnu medicinu vraća jedan ljekar, zbog čega je pokušao da nađe najbolje rješenje.

- Nema tu nikakvog revanšizma. To jeste nemedicinski sektor, ali samo zato što taj zaposleni nema direktan kontakt sa pacijentima. Međutim, ta služba je jako bitna za funkcionisanje Doma zdravlja - naglasio je Mijanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana