Liturgijama i svečanostima obilježili krsnu slavu

C. M.
Liturgijama i svečanostima obilježili krsnu slavu

Trebinje, Doboj - Liturgijama, lomljenjem krsnog kolača i raznim svečanostima lokalne zajednice u Srpskoj obilježile su krsnu slavu Preobraženje Gospodnje.

Proslava u Trebinju u petak je okupila veliki broj gostiju iz RS i regiona, a slavski kolač slomili su vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i predsjednik Skupštine grada Slobodan Prtilo.

Čestitajući slavu, vladika je istakao da je ovo veliki dan za Trebinje, te Gradskoj upravi poželio uspjeh u budućem radu.

Vučurević je najavio otvaranje novih radnih mjesta i razvoj poljoprivredne proizvodnje. Ovom prilikom položen je i vijenac na Spomenik oslobodiocima Trebinja.

Slavska svečanost priređena je i u Doboju, a zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, koji je i kum slave grada, izrazio je očekivanje da će, nakon što su u najvećoj mjeri sanirane štete poplava, ovaj grad postati dobro mjesto za život.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović zahvalio je svima koji su pomogli obnovu grada. Slavu je obilježila i pravoslavna Crkva Svetog Preobraženja u sarajevskom naselju Pofalići, a svečano je bilo i u Rogatici.

- Za godinu realizovano je nekoliko važnih projekata, kojima su stvoreni bolji uslovi za život građana - kazao je načelnik Rogatice Tomislav Puhalac na proslavi slave.

Osim brojnih manifestacija povodom Preobraženja, među kojima su i pjesnički susreti, u Rogatici je organizovan i prijem za članove porodica poginulih boraca. Slavski kolač prelomljen je i u drugim lokalnim zajednicama u RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana