Letić: Skupštinska većina ne opstruiše vodosnabdijevanje čečavskog kraja

Srna
Letić: Skupštinska većina ne opstruiše vodosnabdijevanje čečavskog kraja

TESLIĆ - Političke stranke koje čine odborničku većinu u Skupštini opštine Teslić nisu odgovorne što građani čečavskog kraja Ukrinica, Rastuša i Osivica, kojima su dodata i naselja Ljeljug i Vlajići, nisu priključeni na sistem vodosnabdijevanja, kako se to želi prikazati u javnosti, rekao je danas predsjednik lokalnog parlamenta Miroljub Letić.

 

On je na konferenciji za novinare istakao da je na 26. sjednici lokalnog parlamenta, u septembru prošle godine, zadužen načelnik opštine Teslić Milan Miličević da za tu namjenu, već za narednu sjednicu pripremi skupštinsku odluku o kreditnom zaduženju u visini od 2,8 miliona KM, što nije urađeno.

Letić je pojasnio da je nakon toga, na 28. sjednici, skupština usvojila odluku o kreditnom zaduženju koju je morala i povući jer na istoj sjednici nije usvojen lokalni budžet, da bi kreditno zaduženje za vodosnabdijevanje bilo usvojeno na sjednici koja je održana u februaru.

"Zbog nekih ostalih kreditnih zaduženja, načelnik nije htio da razdvoji odluku o kreditnom zaduženju za vodosnabdijevanje i to je predstavljalo osnovni problem i nadam se da ćemo to riješiti već u toku ove godine", rekao je Letić.

Nezavisni odbornik u Skupštini opštine Teslić Radislav Đurić istakao je da je vodosnabdijevanje građana u naselju Mladikovine riješeno zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srpske u iznosu od 100.000 KM, a lokalnu vlast u Tesliću optužio je da ne sarađuje sa republičkom, te na taj način ostaje bez neophodnih sredstava za infrastrukturne projekte.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Teslić Dragan Bogdanić negirao je navode koje, kako je rekao, javnosti prenosi lokalni SDS, da politički subjekti koje predvodi SNSD i koji čine većinu u lokalnom parlamentu, opstruišu izgradnju objekata i projekata u ovoj opštini, i da je po osnovu neusvajanja regulacionih planova ove godine izgubljeno 10 miliona KM.

On je pojasnio da se ne može pristupiti izradi regulacionih planova dok se ne usvoji urbanistički plan ove opštine, a po odluci Ustavnog suda Srpske iz februara ove godine.

Bogdanić je najavio da će se odluka Ustavnog suda Srpske staviti na dnevni red već na narednoj sjednici lokalnog parlamenta, te tražiti odgovornost onih koji su doveli u takvu situaciju.

On je pozvao načelnika Teslića Milana Miličevića da u narednom periodu sarađuje sa strankama koje čine skupštinsku većinu kako bi zajedno ekonomski razvijali i unaprijedili Teslić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana