Lazarević novi načelnik u Milićima

Vedrana Kulaga
Lazarević novi načelnik u Milićima

Milići - Momir Lazarević iz SNSD-a novi je načelnik Milića, pokazali su preliminarni rezultati prijevremenih izbora, koji su održani u nedjelju u ovoj opštini.

Lazarević je, prema podacima Opštinske izborne komisije u Milićima, osvojio 2.766 glasova, a njegov protivkandidat iz SDS-a Miloš Radić 1.470. Na glasanje su izašla 4.763 birača, od ukupno 8.731, koliko ih je registrovano u Milićima, odnosno 56,8 odsto.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Zdravko Plazačić je rekao da su izbori protekli mirno i bez većih problema.

- Na biralištima nije bilo incidenata. Posmatrači nisu imali primjedbe, a mi smo svoje uradili. Preliminarni podaci pokazuju da je Lazarević pobijedio, a sada čekamo da Centralna izborna komisija BiH za nekoliko dana potvrdi te rezultate - rekao je Plazačić.

Lazarević je istakao da je narod u toj lokalnoj zajednici rekao svoje na izborima, a da je sada njihov zadatak da opravdaju ukazano povjerenje.

- Realizacija obećanja datih tokom predizborne kampanje je prioritet i put kojim opština treba da ide. Pred nama je realizacija projekata i programa, izgradnja kolektora, a moramo da uradimo i sve što je u našoj moći da privučemo investitore u našu opštinu, da bismo na taj način povećali broj radnih mjesta i omogućili bolji život za sve - rekao je Lazarević, koji očekuje i saradnju sa lokalnim subjektima, prije svega sa kompanijom "Boksit".

Ti planovi će, kaže, biti dio budžeta i politike opštine u idućoj godini. Ističe da će podršku imati i u Skupštini opštine.

- Skupštinska većina je stabilna i podržaće programe i planove načelnika - zaključio je Lazarević.

Do prijevremenih izbora u Milićima je došlo jer je odlukom većine građana na referendumu 28. juna ove godine opozvan načelnik Živojin Jurošević, koji je na to mjesto došao kao kandidat SNSD-a. Inicijativa za opoziv Juroševića je izglasana na zasjedanju lokalnog parlamenta u maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana