Lazarević: Borimo se za pravdu, slobodu, čovjekoljublje

Srna
Lazarević: Borimo se za pravdu, slobodu, čovjekoljublje

MILIĆI - Načelnik opštine Milići Momir Lazarević izjavio je danas povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave da se, evociranjem uspomena na 15. septembar 1918. godine, kada je probijen Solunski front, srpski narod bori za pravdu, slobodu i čovjekoljublje.

Lazarević je poručio da se hrabrost junaka Solunskog fronta nikada ne smije zaboraviti.

"Mi ovaj praznik obilježavamo skromno, zbog pandemije virusa korona, ali su na području opštine Milići, svi preduzetnici i javne ustanove istakli zastavu Republike Srpske, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske o obilježavanju ovog datuma", dodao je Lazarević na konferenciji za novinare, na kojoj je podsjetio da su hrabri srpski ratnici, sa saveznicima, na današnji dan probili Solunski front.

Lazarević je podsjetio da na značaj srpskog jedinstva ukazuju i projekti koji se u Republici Srpskoj realizuju uz nesebičnu pomoć Vlade Srbije.

"U opštini Milići sredstvima Vlade Srbije u iznosu od 300.000 evra sufinansira se projekat rekonstrukcije vodovodne mreže", rekao je Lazarević.

On je izrazio nadu da će Srbija sufinansirati i izgradnju Administrativnog centra opštine.

"Sve to pokazuje koliko su čvrste veze Republike Srpske i Srbije i koliko smo jedinstveni", dodao je Lazarević.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da zajednički praznuju 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na dan kada je prije 102 godine, 15. septembra 1918, u Prvom svjetskom ratu, probijen Solunski front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana