Laktaši: U opštinskoj kasi 15,7 miliona KM

M. L.
Laktaši: U opštinskoj kasi 15,7 miliona KM

Laktaši - Skupština opštine Laktaši usvojila je na jučerašnjoj sjednici budžet za 2016. godinu u iznosu od 15,7 miliona maraka.

- Na sjednici je razmatrano usvajanje rebalansa budžeta za tekuću i usvajanje budžeta za narednu godinu, koji je u odnosu na ostvarenja iz 2015. umanjen za milion maraka - rekao je načelnik opštine Miroslav Kodžoman.

Dodaje da je budžetom za iduću godinu planirano veće ulaganje u privredu.

- Akcenat je stavljen na razvoj privrede na području naše opštine. Dosta smo radili na revitalizaciji Industrijske zone u Aleksandrovcu, a tokom 2015. godine potpisana su tri ugovora sa investitorima i u toku naredne godine očekujemo znatan broj novih radnih mjesta - kazao je Kodžoman.

Predsjednik Skupštine opštine Laktaši Snježana Radetić je istakla da će u narednom periodu biti preispitane određene rashodovne stavke u vezi sa radom budžetskih korisnika.

- Sve javne ustanove koje se finansiraju iz budžeta opštine Laktaši moraće vrlo obazrivo da se ophode prema tom novcu i djeluju u pravcu štednje, a u skladu sa preporukama koje nam je dalo Ministarstvo finansija. Ako novca bude više, lako ćemo naći način da ga pametno utrošimo - naglasila je Radetićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana