Laktaši: Promovisane prednosti legalnog poslovanja

Ž. K.
Laktaši: Promovisane prednosti legalnog poslovanja

Laktaši - Opština Laktaši podržala je kampanju javnog zagovaranja "Saznajte zašto" s ciljem promocije legalnog poslovanja, koju je organizovao Centar za ekonomski i ruralni razvoj iz Banjaluke.

Centar za ekonomski i ruralni razvoj je nevladina organizacija čije su aktivnosti usmjerene ka izgradnji modernih ruralnih sredina, a ova kampanja je dio projekta "Regionalni rast kroz ekonomski i ruralni razvoj", koji finansira Evropska unija.

Načelnik opštine Laktaši Miroslav Kodžoman izjavio je da je legalan rad najefikasniji i da legalno poslovanje nudi različite benefite, prvenstveno subvencije Vlade RS i lokalnih zajednica.

- Cilj same kampanje je informisanje građana o prednostima legalnog poslovanja i kako ubrzati proces registracije privrednika koji posluju u partnerskim opštinama - kaže Kodžoman.

Opština Laktaši ustupila je Regionalnom centru za ekonomski i ruralni razvoj objekat u Krnetama na korišćenje u periodu od 20 godina, što će imati veliki značaj za sve učesnike ovog projekta, naročito za proizvođače, koji će na ovaj način moći sertifikovati svoju proizvodnju i okrenuti se izvozu, koji je krajnji cilj.

Direktor Centra za ekonomski i ruralni razvoj Miodrag Matavulj ističe da se kroz ovaj projekat došlo do saznanja na koji način pomoći malim i srednjim preduzećima, kao i domaćim privrednicima.

- Značajan je i rad na samoj strategiji i sertifikaciji proizvodnje - kaže Matavulj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana