Lakše na terapiju uz pomoć hidrauličnog lifta

D.J.
Lakše na terapiju uz pomoć hidrauličnog lifta

SRBAC - Članovi udruženja “Izvor” iz Srpca dobili su na poklon hidraulični lift koji će olakšati svakodnevicu osobama sa poteškoćama u razvoju.

Predsjednica udruženja Mira Tatić rekla je da lift služi za podizanje lica sa hendikepom iz kolica i spuštanje na krevet ili terapijsku kadu, a donaciju su uručili Danijela i Goran Stojić iz Kaoca kod Srpca, koji trenutno žive u Cirihu.

- Veoma smo iznenađeni što su obećanje brzo sproveli u djelo jer je od dogovora do realizacije prošlo svega nekoliko dana. Već smo s njima dogovorili i podjelu novogodišnjih paketića za svu djecu iz “Izvora” i drago nam je što nas ljudi prepoznaju i spremni su da nam pomognu - rekla je Tatićeva.

Stojićeva kaže da hidraulični lift košta 4.000 KM i dodaje da je polovinu novca obezbijedila njena porodica, a polovinu njihovi prijatelji.

- Ovaj lift će im dobro poslužiti jer su do sada djecu i druge osobe morali podizati iz kolica dva do tri čovjeka, a sada će to biti mnogo lakše. Zadovoljstvo mi je svaki put kada sam u posjeti “Izvoru”, a pogotovo kada mogu da im pružim bilo kakav vid pomoći - rekla je ona.

Ističe da je ovo peta godina zaredom kako sa porodicom i društvom vodi humanitarne akcije u Cirihu za nabavku neophodne opreme za djecu sa invaliditetom.

- Ima nas od 20 do 30 koji doniramo sredstva u skladu sa mogućnostima. Prošle godine uručili smo pomoć i polaznicima Doma za nezbrinutu djecu “Rada Vranješević” u Banjaluci. Veliku pomoć u ovim akcijama pruža nam Srpčanin Goran Berić koji takođe živi u Švajcarskoj i njemu dugujemo veliku zahvalnost jer bez nega teško da bismo uspjeli realizovati sve ove akcije - rekla je Stojićeva.

Udruženju “Izvor” nedavno je pružila pomoć i srbačka parohija koja je donirala dvoje invalidskih kolica, jedna dječija kolica kao i dvije hodalice za djecu i omladinu sa osobe sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana