Lajšić i Dupalo stigli do Srbije u povratku iz Moskve

Srna
Lajšić i Dupalo stigli do Srbije u povratku iz Moskve

Novi Grad - Biciklisti Neven Lajšić i Nikola Dupalo na povratku iz Moskve noćas su stigli u Srbiju i trenutno su u Subotici, a dolazak u Novi Grad planiran je 24. septembra u popodnevnim časovima.

"Sad smo kao kod kuće i dalje ćemo polako, odmaraćemo se u svakom većem gradu gdje imamo prijatelje i familiju", rekao je Lajšić Srni.


Dvojica Novljana su na put u Moskvu krenuli 8. avgusta ujutro i prešli su biciklima rutu Zagreb /Hrvatska/ - Grac-Beč /Austrija/ - Bratislava-Brno-Ostrva /Češka/ - Krakov-Varšava /Poljska/ - Vilnjus /Litvanija/ - Riga /Letonija/ - Oslo /Finska/ - Moskva /Rusija/.

U Moskvi su boravili nekoliko dana i tokom posjete u Predstavništvu Republike Srpske u Ruskoj Federaciji ukazali na problem najavljene izgradnje odlagališta i skladišta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Dvoru, u neposrednoj blizini Novog Grada, što je bio i povod za putovanje.

U povratku su iz Rusije do Kišinjeva /Moldavija/ putovali avionom zbog bezbjednosne situacije na dijelu puta u Ukrajini, a zatim biciklima nastavili do Rumunije, Mađarske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana