Kvalitetnije snabdijevanje strujom svih krajiških opština

I. B.
Kvalitetnije snabdijevanje strujom svih krajiških opština

Čelinac - Radnici i rukovodstvo banjalučke “Elektrokrajine”, najveće elektrodistributivne firme u Republici Srpskoj, juče su u Čelincu proslavili krsnu slavu, Svetog proroka Iliju.

Vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dragan Čavić naglasio je da imaju 11 radnih jedinica koje ostvaruju oko 240 miliona prihoda godišnje.

- Prošle godine smo poslovali sa dobitkom, a u posljednje vrijeme radimo na povećanju prihoda i rješavanju postojećih problema da bismo bili potpuno rentabilno preduzeće - istakao je Čavić i najavio da “Elektrokrajina” kreće u realizaciju obimnih rekonstrukcija srednjonaponske i niskonaponske mreže na području svih opština u Krajini iz kredita EBRD-a. On je najavio da će do kraja oktobra biti završena rekonstrukcija na projektima koji su počeli na području Laktaša, Prijedora i Mrkonjić Grada.

- Radi se o uvođenju savremenog očitavanja brojila - rekao je Čavić i dodao da je prioritet poboljšanje kvaliteta isporuke električne energije.

Istakao je da je “Elektrokrajina” lani zabilježila deset miliona tehničkih gubitaka i 20 miliona gubitaka zbog neovlašćene potrošnje.

- Učinićemo sve da to smanjimo - rekao je Čavić i čestitao krsnu slavu svim zaposlenima, sa željom da se lijepo provedu i odmore od svakodnevnih radnih zadataka.

Izvršni direktor za ekonomsko-finansijska pitanja “Elektroprivrede Republike Srpske” Darko Milunović rekao je da “Elektrokrajina” pokriva više od 40 odsto teritorije Srpske i zapošljava oko 20 odsto svih radnika “Elektroprivrede”.

- Novo rukovodstvo donijelo je novu energiju i elan, ima podršku matičnog preduzeća i dobar finansijski rezultat. Smanjeni su i gubici u najvećim sredinama, a i manje je obaveza prema dobavljačima - rekao je Milunović.

Slavski obred povodom Ilindana služilo je sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve iz Čelinca, a svečanosti u hotelu “Turist”, osim radnika i rukovodilaca, prisustvovale su brojne zvanice iz javnog i društvenog života.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana