Kusturica i Valujev se poklonili Čudotvorcu

R. Mi.
Kusturica i Valujev se poklonili Čudotvorcu

Trebinje - Hodočasnici iz Srpske, zemalja regiona, ali i iz inostranstva posjetili su juče manastir Ostrog i Mrkonjiće u Popovom polju, rodno selo svetog Vasilija Ostroškog, gdje je obilježen praznik ovog čudotvorca.

Ljudi raznih nacionalnosti i vjera cjelivali su mošti sveca koje se čuvaju u Vavedenjskom hramu, u Gornjem manastiru. Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, koji je služio centralnu arhijerejsku liturgiju, odlikovao je proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturicu Ordenom svetog Stefana Lazarevića. Na Ostrog je Kusturica došao u pratnji motociklističkog kluba "Noćni vukovi".

Kusturica je izrazio poštovanje prema Crkvi i svecima, posebno u trenutku kada su na udaru pravoslavlje i cjelokupna hrišćanska kultura.

Mitropolita Sergija iz Zapadne Ukrajine, episkopa Joanikija i nekadašnjeg bokserskog šampiona, a sada poslanika Putinove partije u Dumi Nikolaja Valujeva mitropolit Amfilohije je darivao ikonama Svetog Vasilija.

Svetu liturgiju u spomen-crkvi Svetog Vasilija, koja je sagrađena na temeljima svečeve rodne kuće, služio je umirovljeni vladika Atanasije. On je na službi podsjetio na čudo koje se nedavno desilo u manastiru Ostrog.

- Jedna djevojka iz sela iz doline Neretve bila opsjednuta demonom. Iguman manastira Žitomislić me je zvao i pitao šta da radi, a ja sam rekao da je vode pod Ostrog. Odveli su je, a đavo u njoj se protivio. Ona se isplakala i počela da povraća. Smirila se, prenoćila pod Ostrogom i danas je dobro - ispričao je umirovljeni vladika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana