Kultura i privreda jačaju veze Indije i Foče

R. Đ.
Kultura i privreda jačaju veze Indije i Foče

Foča - Manifestacija Dani Indije, koja će bogatim programom predstaviti ovu zemlju, biće održana naredne godine u Foči, a osim saradnje na kulturnom planu, biće sagledane i mogućnosti poslovnog uvezivanja indijskih i preduzetnika u RS i BiH.

To je dogovoreno na sastanku nerezidentnog ambasadora Indije u BiH Rahula Čabre sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem proteklog vikenda.

- Indija je zainteresovana za saradnju sa BiH, odnosno Srpskom, najviše u oblasti kulture, turizma i privrede. Pored Sarajeva, Mostara, Banjaluke, svoju bogatu kulturu predstaviće dogodine i u Foči, na Svjetski dan joge, koji se tradicionalno obilježava u junu - istakao je Čabra.

Naglašava da postoje potencijali za značajno unapređenje međusobne saradnje dvije zemlje na privrednom planu.

- Najbolji način je da učestvujemo u zajedničkim trgovinskim sajmovima, jer se na taj način najbolje i povezujemo. U Nju Delhiju se svake godine održava centralni biznis forum na kojem učestvuje i BiH, a ohrabriću privrednike iz Foče da i oni učestvuju - rekao je Čabra.

Mašić kaže da je Foča spremna za saradnju sa Indijom na turističkom planu, dok je za privrednu saradnju neophodno uvezivanje fočanskih privrednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana