Krov nad glavom za 36 porodica

D. S.
Krov nad glavom za 36 porodica

Šamac, Derventa - U okviru programa regionalnog stambenog zbrinjavanja izbjeglog i raseljenog stanovništva na području opština Šamac i Derventa krov nad glavom uskoro će dobiti 36 porodica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS, u ovoj godini u Derventi će biti izgrađeno 26 domova za povratnike, izbjeglice i raseljena lica hrvatske nacionalnosti. Dodali su da su to prve kuće izgrađene u okviru Regionalnog stambenog programa za Hrvate.

- Pokrenuta je javna nabavka za izvođenje radova, čija je vrijednost oko milion maraka. Izgradnja bi trebalo da počne krajem juna - saopšteno je iz Ministarstva.

Načelnik šamačkog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Đuro Ćosić kaže da je ovim programom u opštini Šamac obuhvaćeno deset porodica.

- Na taj način biće riješeno pitanje izgradnje, dogradnje ili sanacije individualnih stambenih porodičnih objekata - rekao je Ćosić.

Jadranka Marinković, koja živi u devastiranoj kući, navela je da je ušla u program regionalnog stambenog zbrinjavanja te da će napokon riješiti svoje stambeno pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana