Krov nad glavom dobija sedam porodica u Foči

R. Đ.
Krov nad glavom dobija sedam porodica u Foči

FOČA - Povratnici u opštini Foča dobiće građevinski materijal za obnovu šest kuća, dok će jednoj porodici u potpunosti biti izgrađen novi dom, a riječ je o projektu vrijednom 120.000 maraka.

Sa porodicama koje će konačno riješiti svoj višegodišnji problem juče su predstavnici Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH i opštine Foča potpisali ugovore. Građevinski materijal za sanaciju kuće u selu Bujakovina dobiće i povratnik Selim Begović, koji na rješavanje stambenog pitanja čeka već 15 godina.

- Kao izbjeglica sam se svih ovih godina snalazio kako sam znao, a trenutno živim na Ilidži. Presrećan sam što sam dobio ovu donaciju - kazao je Begović.

Predstavnik Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice FBiH Sead Mulalić pojasnio je da će šest korisnika za 20 dana dobiti građevinski materijal, dok će jednom korisniku biti obnovljena kuća po sistemu "ključ u ruke".

Zamjenik načelnika Foče Zoran Elez je istakao da su federalno ministarstvo i ova opština primjer dobre međuentitetske saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana