Krišto i Čović čestitali Vaskrs

Srna
Krišto i Čović čestitali Vaskrs

SARAJEVO- Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović čestitali su Vaskrs Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve u BiH, uz želju da predstojeće praznične dane provedu u miru, radosti i porodičnom zajedništvu.

“Neka svjetlo Hristovog uskrsnuća bude podsticaj svima da damo lični doprinos izgradnji boljeg i pravednijeg društva”, navela je Krišto u čestitki.

Čović je poručio da je Vaskrs radosna vijest za sve, jer je u Isusovom uskrsnuću život pobijedio smrt, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine.

“Taj blistavi dan pobjede, koji se opire beznađu, iznova podsjeća da nismo sami i da uskrsli Hrist kroči uz nas na našim životnim stazama, podstičući nas na solidarnost i saradnju, uzajamno poštovanje i toleranciju, kao put istinskog življenja”, poručio je Čović.

Čović je poželio da uskrsnuće Hristovo svima bude nada i utjeha, te da svakom čovjeku dobre volje podari duhovnu energiju i snagu da se spremno suoči sa svim poteškoćama i iskušenjima svakodnevice.

Srpska pravoslavna crkva obilježava Vaskrs u nedjelju, 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana