Kristina zračila posebnom dobrotom

M. L.
Kristina zračila posebnom dobrotom

Banjaluka - Tragična vijest da je sedamnaestogodišnja Kristina Batinić iz Bileće preminula u Bergamu u Italiji, gdje joj je izvršena transplantacija jetre, odjeknula je juče cijelom Hercegovinom i RS.

Suze, nevjericu i bol nisu krili brojni sugrađani ove hrabre djevojčice, a Kristinin poznanik Đorđe Kašiković nam je rekao da je Gimnazija "Golub Kureš" u Bileći juče ostala bez jedne od najboljih učenica.

- Jedna školska klupa i jedan list u dnevniku, juče su ostali prazni. Izgubili smo nekoga ko je prije svega bio čovjek, a onda i sestra, kćerka, prijateljica - rekao je Kašiković. Dodao je da je Kristina zračila posebnom dobrotom, kakva se rijetko sreće.

- Nakon što smo primili vijest o smrti naše Kristine, direktorica je sve đake pustila kući, prekinuta je nastava, a iz njenog razreda čuli su se samo jecaji - kaže Kašiković.

Vijest o smrti mlade Bilećanke potresla je i gimnazijalce u Trebinju koji su organizovali nekoliko humanitarnih akcija kako bi pomogli njenom ozdravljenju.

- Svim smo se silama trudili da sakupimo što više novca da joj pomognemo, vjerovali smo da će biti bolje - rekao je član Savjeta učenika trebinjske Gimnazije Špiro Vučinić.

Neutješni su ostali njeni školski drugari i svi koji su je poznavali, a najveći bol za Kristinom ispunio je srca njenog mlađeg brata i njenih roditelja.

Kristina je bolovala od Vilsonove bolesti koja napada jetru zbog čega je bila smještena na Univerzitetsku dječiju kliniku u Beogradu, a prije nekoliko dana prevezena je u Italiju. Bolest joj je ustanovljena prije dva mjeseca, a zbog hitne transplantacije organizovano je niz humanitarnih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana