Krenula višegradska regata

Srna
Krenula višegradska regata

VIŠEGRAD - Više od 400 učesnika Višegradske regate krenulo je danas niz rijeku Drinu, od mosta Mehmed paše Sokolovića do Starog Broda.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Višegrad Branislav Andrić rekao je cilj regate promocija rijeke Drine, njenog kanjona i prirodnih ljepota Višegrada.

On je naveo da će učesnici regate ploviti do spomen-kompleksa u Starom Brodu, gdje će biti položeno cvijeće u znak sjećanja na stradale Srbe na ovom mjestu, a zatim se put nastavlja do kampa Stari Brod.

-Za sve učesnike regate u kampu smo pripremili ručak i raznovrstan sportski program koji podrazumijeva nadvlačenje konopca za muške ekipe, a za djevojke i djecu trčanje u vrećama, nošenje jajeta, skok u dalj i mini-nadvlačenje konopca, uz prigodne nagrade za pobjednike. Program će pratiti tamburaški orkestar - istakao je Andrić.

Osim učesnika iz Višegrada, za regatu su se prijavili i ljubitelji plovidbe iz susjednih opština, a angažovani su i komercijalni brodići koji prevoze goste iz regiona.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo promocija Višegrada, ali i prirodnih ljepota, kao što su kanjon rijeke Drine, višegradski most, te Stari Brod.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija i opština Višegrad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana