Kozarska Dubica: SNSD zauzeo mjesta PDP-a

Vedrana Kulaga
Kozarska Dubica: SNSD zauzeo mjesta PDP-a

Kozarska Dubica - Novi koalicioni partneri u Kozarskoj Dubici SDS, SNSD i DNS izbacili su juče iz fotelja predstavnike PDP-a, a na njihova mjesta u opštinskoj administraciji izabran je kadar SNSD-a.

Do tog raspleta došlo je na sjednici Skupštine opštine, na kojoj je i zvanično potvrđena nova skupštinska većina dogovorena na prethodnom zasjedanju.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Jovica Šuman izjavio je nakon sjednice da su razriješeni dužnosti funkcioneri PDP-a - zamjenik načelnika Ljubomir Marjanović, koji je podnio neopozivu ostavku i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević, koji je smijenjen tajnim glasanjem. Smijenjeni su i načelnici odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i privredu i društvene djelatnosti takođe iz PDP-a.

- Za predsjednika Skupštine i zamjenika načelnika imenovani su Milovan Barišić i Dragan Jaćimović iz SNSD-a - rekao je Šuman i dodao da su i mjesta u odjeljenjima popunili ljudi iz iste stranke.

On je rekao da je na sjednici u nekoliko navrata bilo burno, a prvi čovjek dubičkog SDS-a Darko Banjac i načelnik opštine Mile Zlojutro, takođe iz SDS-a, našli su se na meti kritika dojučerašnjeg stranačkog kolege Đorđa Lazića, koji je prešao u redove PDP-a. U PDP-u su ocijenili da Zlojutro treba da podnese ostavku, jer je na poziciju načelnika došao zahvaljujući i glasovima PDP-a.

- Naš stav je da godinu prije izbora ne treba mijenjati prvog čovjeka opštine. Moramo se potruditi da za godinu, kada dođe novi test ove vlasti, narod prepozna šta smo uradili i da nam svoj glas na izborima. Nemamo vremena za takve stvari, imamo preča posla - rekao je Šuman.

Višemjesečni sukob SDS-a i PDP-a u Kozarskoj Dubici okončan je početkom mjeseca raspadom skupštinske većine koju su predvodile te dvije stranke. Novu većinu čine SNSD, DNS, SDS i jedan nezavisni odbornik, a PDP je otišao u opozicione redove. Formiranju nove većine prethodio je žestok sukob SDS-a i PDP-a, koje u Kozarskoj Dubici predvode Darko Banjac i Perica Bundalo, koji su kao poslanici u Narodnoj skupštini RS dio jednog bloka. Banjac, koji ima velikih nesuglasica sa vrhom, stranke posebno nakon što je sklopio savez sa SNSD-om u Kozarskoj Dubici, juče nije htio da komentariše epilog sjednice, navodeći da će o tome govoriti danas. Kazao je samo da stoji iza svega što je ranije rekao. On je poslije prethodne sjednice Skupštine opštine kazao da su im predstavnici PDP-a radili iza leđa.

Bundalo je ponovio da će sve brzo izaći na vidjelo i da su dešavanja u Kozarskoj Dubici dio šire političke igre u vezi sa promjenom dresa jednog poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS.

- PDP je za sada jedina ozbiljna opozicija u Dubici i to nam otvara širok prostor da djelujemo snažno i očekujem da će nam to donijeti bolji rezultat - rekao je Bundalo.

 

Imenovanja

* predsjednik Skupštine opštine - Milovan Barišić

* zamjenik načelnika opštine - Dragan Jaćimović

* dva načelnika opštinskih odjeljenja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana