Kozarska Dubica: Služen parastos za 224 poginula borca

Srna
Kozarska Dubica: Služen parastos za 224 poginula borca

Kozarska Dubica - Kod spomen-obilježja u Knežici kod Kozarske Dubice služen je parastos za 224 srpska borca sa područja ove opštine i položeni su vijenci.

Predsjednik Boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić rekao je da su ove godine posebnu pažnju posvetili obilježavanju Vidovdana jer se navršava 20 godina od utemeljenja i stvaranja Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u protekla dva dana obišli su sva grobna mjesta poginulih boraca na području opštine, poklonili se, položili ružu i zapalili svijeće.

"Oni su dali živote za opstanak svog naroda i njima najviše dugujemo", izjavio je Ćibić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić izjavio je da je Vidovdan simbol mnogih stradanja i važnih događaja u srpskoj istoriji.

On je u ime Boračke organizacije Republike Srpske čestitao Vidovdan svim borcima 11. dubičke brigade i narodu Dubice na ogromnom doprinosu u stvaranju Republike Srpske.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro istakao je da je srpskom narodu i danas potrebno jedinstvo kakvo je iskazano tokom rata.

Povodom obilježavanja Vidovdana, vijence su položili predstavnici lokalne vlasti, delegacije republičke i opštinske Boračke organizacije, članovi ravnogorskog prokreta, KUD-a "Knešpolje" i pojedinci.

Parastos poginulim borcima odbrambeno-otadžinskog rata služio je paroh knežički Željko Jevđenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana