Kozarska Dubica: Raspisan konkurs za dodjelu opštinskih stipendija

Srna
Foto: RTRS/arhiva

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je danas konkurs za dodjelu studentskih stipendija koje se isplaćuju iz opštinskog budžeta.

Na osnovu javnog konkursa biće dodijeljeno 100 stipendija redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu i to u iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente.

Bez obzira na prosjek ocjena, pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti iz kategorije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti sa posebnim potrebama, odnosno lica sa invaliditetom, studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva i studenti iz kategorija porodica sa četvoro i više djece.

Pravo na stipendiju, bez obzira na prosjek ocjena, imaće i pet studenata iz socijalno-ugroženih porodica koje predloži Centar za socijalni rad i studenti sa područja opštine Kozarska Dubica koji su srednju školu završili sa prosjekom ocjena 5,00, koji upisuju prvu godinu studija.

Ostali studenti moraju imati prosječnu ocjenu studiranja najmanje 8,00, osim studenata deficitarnih fakulteta ili zanimanja i studenata iz porodica sa dva ili više studenata čija prosječna ocjena studiranja ne smije biti manja od 7,00.

Studenti prve godine studija, takođe, imaju pravo na stipendiju ukoliko su ostvarili prosječnu ocjenu iz srednje škole najmanje 4,50, a za studente sa deficitarnih fakulteta, odnosno zanimanja i za studente iz porodica sa dva ili više studenata najmanja prosječna ocjena iz srednje škole ne smije biti manja od 4,00.

Deficitarni fakulteti u školskoj 2021/22. godini su, kako se navodi, veterinarski, mašinski i elektrotehnički fakultet u svim smjerovima.

Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora biće dostupni na internet stranici i u šalter sali Opštine Kozarska Dubica.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave, a konkurs je objavljen na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica - www.kozarskadubica.org

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana