Kozarska Dubica: Počela rehabilitacija dva magistralna puta

gs
Foto: SRNA

U mjestu Draksenić u Kozarskoj Dubici danas je ozvaničen početak radova na rehabilitaciji dva magistralna puta, dionice Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška, čija je vrijednost 10.250.000 KM.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je novinarima da, kao što je najavljeno prije nekoliko mjeseci, počinju radovi na rehabilitaciji te značajne putne komunkacije na zadovoljstvo mještana Kozarske Dubice, Gradiške i svih korisnika tih puteva.

- Sigurno je da je ovo važna i ozbiljna investicija, koja pored svog značaja kao putna komunikacija, ima i dodatni značaj u smislu sadržaja koji će se u narednom periodu graditi u Donjoj Gradini, gdje će Srbija i Republika Srpska graditi monumentalno spomen-obilježje - rekao je Ćorić.

On je najavio da će radovi na rehabilitaciji dionice Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška biti završeni sljedeće godine.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Putevi Republike Srpske Davor Kostrešević precizirao je da će radovi na rehabilitaciji biti izvršeni u dužini od 37 kilometara, te da pokrivaju obuhvat od Vrbaške na području opštine Gradiška do čvorišta dva magistralna puta u Drakseniću u Kozarskoj Dubici, prenosi RTRS.

Biće rekonstruisan i put od čvorišta u Drakseniću do graničnog prelaza u Donjoj Gradini, te kilometar puta od Draksenića prema Kozarskoj Dubici.

Kostrešević je naglasio da će se vršiti kompletna rehabilitacija tog puta kako bi mogao podnijeti planirani obim teretnog saobraćaja.

- Projektovano rješenje sprovedeno je na osnovu kriterijuma za teški teretni saobraćaj, te očekujemo maksimalnu odgovornost i izvođača radova i nadzora. Mi kao investitor, Javno preduzeće Putevi Republike Srpske, učinićemo sve da se ovaj projekat dovede do kraja na najbolji mogući način - naveo je Kostrešević.

On je dodao da će saobraćajnica biti široka šest metara, te da investicija uključuje i saobraćajnu signalizaciju i odvod.

- Rok izvođenja radova je 18 mjeseci, ali očekujem od izvođača radova da će sigurno svoje ugovorne obaveze provesti i prije, na zadovoljstvo svih koji koriste ovaj putni pravac - rekao je Kostrešević.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić napomenuo je da preko dionice, na kojoj su danas započeti radovi, direktno prolazi teretni saobraćaj i naglasio veliku frekventnost te putne komunikacije.

- Ovaj put direktno povezuje dvije lokalne zajednice i više od 40 godina nije održavan na adekvatan način niti rekonstruisan. Zahvaljujući aktivnostima lokalnih zajednica i saradnji sa Vladom Republike Srpske i preduzećem Putevi Republike Srpske počinje realizacija tog značajnog projekta - naveo je Reljić.

On je rekao da će nakon izvršenih radova ta putna komunikacija pružiti veći komfor svakom putniku, te doprinijeti ekonomskom razvoju cijele regije i Republike Srpske.

- Današnji događaj je za svaku pohvalu jer je riječ o velikoj investiciji, koja je veoma značajna i za Kozarsku Dubicu i Gradišku - naglasio je Reljić.

Značaj rehabilitacije putne komunikacije Kozarska Dubica - Draksenić - Vrbaška istakli su i privrednici, mještani i zvaničnici Kozarske Dubice, koji su danas u Drakseniću prisustvovali uvođenju izvođača, konzorcijuma "Prijedorputevi/Kozaraputevi" u radove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana