Kozarska Dubica: Obilježeno 76 godina od oslobođenja od fašističke okupacije

Srna
Foto: Srna

KOZARSKA DUBICA - Opština Kozarska Dubica obilježava danas Dan opštine i 76 godina od oslobođenja od okupacije fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka položeni su vijenci za sve žrtve Narodnooslobodilačkog rata (NOR).

Zamjenik načelnika Kozarske Dubice Marko Tankosić čestitao je stanovicima Dan opštine koji se i ove godine zbog epidemiološke situacije obilježava bez tradicionalnih manifestacija sportskog, kulturnog i protokolarnog karaktera.

"Dan opštine ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica u znak sjećanja na oslobođenje ovog područja od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu", naveo je Tankosić.

On je istakao da je opština Kozarska Dubica u Drugom svjetskom ratu izgubila više od polovine stanovništva.

"Tog dijela naše istorije moramo se uvijek sjećati, uključujući i borce NOR-a i narod, koji su dali živote za slobodu", rekao je Tankosić.

On je dodao da su opštinski zvaničnici i druge delegacije polaganjem vijenaca odali počast svim žrtvama NOR-a i borcima za slobodu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić podsjetio je da je ova opština jedna od "najstradalnijih u Republici Srpskoj u kojoj je za dva dana pogubljeno 1.650 ljudi".

"Važno je da pomenemo sva ona stradanja u periodu od 1941. do 1945. godine u NOR-u i u borbi srpskog naroda za svoju slobodu", rekao je Ćibić i dodao da se isto dešavalo i devedesetih godina.

Vijence i ruže kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka danas su položile delegacije opštine na čelu sa načelnikom Radenkom Reljićem, SUBNOR-a, Opštinske boračke organizacije, organizacije Crvenog krsta, predstavnici Opštinskog odbora SP-a i drugi pojedinci.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana