Kozarska Dubica: Humanitarni sajam knjiga za djecu na Kosmetu

Srna
Foto: Ilustracija

KOZARSKA DUBICA - U Kozarskoj Dubici juče je otvoren "Svetosavski sajam knjiga", dvodnevna manifestacija čiji je cilj prikupljanje pomoći za djecu na Kosovu i Metohiji, ali i promocija knjige i čitanja.

Volonter Humanitarne organizacije "Svi za Kosmet" iz Gradiške Danijela Brajić rekla je da je u Kozarskoj Dubici izloženo nekoliko stotina knjiga koje su donirane i klasifikovane.

- Sve su knjige donacija građana Republike Srpske. Naši građani su dobri i žele pomoći, naš narod je human, potrebna je samo ideja, inicijativa i podrška ne izostaje. Odlučili smo da organizujemo humanitarni sajam knjiga za pomoć djeci i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji kojima je svaka pomoć potrebna i dobrodošla - istakla je Brajićeva.

Ona je naglasila da je cilj sajma pomoć sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, ali i promocija čitanja i knjige u lokalnim zajednicama, druženje i čitanje.

- Knjiga ovdje nema cijenu i kupac izabere knjigu i u donatorsku kutiju donira sredstava koliko želi - navela je Brajićeva i pozvala sve Dubičane da posjete sajam i učine plemenito djelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana