Kozaci stigli u Miliće

Srna
Kozaci stigli u Miliće

Milići - Članovi kozačkog ansambla pjesama i igara "Slobodna stepa" stigli su danas u Miliće, među prvima od brojnih učesnika "Festivala folklora pravoslavnih zemalja" koji se održava od danas do nedjelje, 11. jula.

Riječ je o profesionalnom ansamblu iz Stavropolja, čije igre i pjesme oslikavaju kulturu stanovnika Tereka, Kubanja, Dona i Zaporožja, a njihovo stvaralaštovo čini harmoničan spoj horskog pjevanja, narodne igre i muzike.


Uz goste iz Rusije, na festivalu, čiji će takmičarski dio biti održan sutra u Ugostiteljsko-turističkom kompleksu Kompanije "Boksit", najavljeno je učešće i folklornih družina iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Makedonije, te Srbije i Republike Srpske.

Prema programu manifestacije, za danas je planirano okupljanje i prijem učesnika, sutra u 16.00 časova je defile svih učesnika festivala ulicama Milića, u 16.45 je svečano otvaranje i početak takmičenja, a proglašenje pobjednika, te dodjela zahvalnica i diploma, planirana je u 21.30 časova.

Predviđeni nagradni fond Festivala je 20.000 evra.

Manifestaciju organizuje Kompanija "Boksit" iz Milića, a pokrovitelji su opština Milići, "Drina osiguranje", preduzeće "Mileks", te Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Ministarstvo kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana