Kotor Varoš: Položeni vijenci na spomen-kosturnicu

Srna
Kotor Varoš: Položeni vijenci na spomen-kosturnicu

Kotor Varoš - Predstavnici SUBNOR-a i opštine Kotor Varoš položili su vijence na spomen-kosturnicu poginulim borcima iz Drugog svjetskog rata u Kotor Varoši povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je tom prilikom da nikada ne bi trebalo zaboraviti žrtve i pretke koji su pronijeli slavu po svijetu, kao odlučni borci za slobodu.


"Mi živimo na specifičnom prostoru, međutim, baštineći svoju kulturu, baštineći određene iskrene ideje i ideologije koje imamo u borbi protiv zla mislim da će nam svima pomoći da lakše i bolje živimo u okruženju", rekao je Sakan.

Predsjednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Jovo Trnjak rekao je da Dan pobjede nad fašizmom treba obilježavati i istinu prenositi na mlađu generaciju.

"U NOR-u je učestvovalo više od 1.000 boraca sa područja kotorvaroške opštine, a 155 je dalo život za slobodu zemlje", istakao je Trnjak i dodao da je fašizam pobijeđen prije 72 godine, ali da su njegove ideje prisutne i danas.

Predstavnici SUBNOR-a su još jednom izrazili nadu da će spomen-kosturnica u narednom periodu biti rekonstruisana i apelovali da institucije pomognu u rješavanju ovog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana