Kotor Varoš: Počelo asfaltiranje Ulice Patrijarha Pavla na Novom Naselju

Srna
Kotor Varoš: Počelo asfaltiranje Ulice Patrijarha Pavla na Novom Naselju

Kotor Varoš - U Kotor Varošu je danas uvođenjem izvođača radova u posao ozvaničen početak asfaltiranja Ulice patrijarha Pavla na Novom Naselju.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan istakao je da je vrijednost radova 310.000 KM, a dužina ulice koja će biti asfaltirana iznosi 370 metara.

"Osim postavljanja novog asfalta širine 4,5 metara i novih trotoara širine 1,5 metara, biće trajno riješen i problem oborinske kanalizacije", rekao je Sakan, koji je prisustvovao početku radova, podsjećajući da je ovo jedna od najfrekventnijih ulica kojoj gravitira veliki broj stanovnika.

Izvođač radova je Građevinsko preduzeće "Planum" iz Teslića, a sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su odlukom o kreditnom zaduženju u Programu hitnog oporavka od poplava.

Prema riječima šefa gradilišta Miloša Ždrnje, u prvoj fazi biće postavljene cijevi za oborinsku kanalizaciju.

"Očekujemo da u narednih nekoliko dana radnici žElektrokrajinež i kablovskog operatera izmjeste stubove i instalacije kako bi mogli nesmetano da pristupimo izvođenju radova", dodao je Ždrnja.

Cijeli projekat biće finansiran iz kredita Svjetske banke, a opština Kotor Varoš ima obavezu vraćanja kredita kao potpisnik ugovora o podkreditu sa Ministarstvom finansija Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana