Kotor Varoš: Počela izgradnja novog bloka Doma zdravlja

Srna
Kotor Varoš: Počela izgradnja novog bloka Doma zdravlja

Kotor Varoš - U Kotor Varošu je danas položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon", u kojem će biti Hitna pomoć i dio porodične medicine, a vrijednost projekta je milion KM.

Novi objekat, na površini od 850 metara kvadratnih, biće opremljen novom savremenom opremom i namještajem.


Novac za projekat obezbijedila je Fondacija "Hajdar Alijev", a rok za završetak radova je decembar.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan, koji je položio kamen temeljac zajedno sa direktorom Doma zdravlja Vladimirom Bibićem i izvršnim direktorom Fondacije "Hajdar Alijev" Anarom Alakbarovim, rekao je novinarima da će izgradnjom novog bloka biti stvoreni uslovi za bolju medicinsku pomoć.

"Ovo su prvi ozbiljni radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja žSveti Pantelejmonž nakon 40 godina i zato želim da pohvalim rukovodstvo te ustanove koje ulaže maksimum da stvori bolje uslove za rad osoblja i liječenje pacijenata", istakao je Sakan.

Direktor kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimir Bibić naglasio je da će izgradnjom novog bloka biti unaprijeđen kvalitet rada i usluga medicinskog osoblja.

"Sa devet timova porodične medicine pružanje zdravstvene i socijalne zaštite u opštini je na visokom nivou. U proteklih godinu dana nabavili smo najsavremeniji ultrazvučni aparat, unaprijedili rad laboratorije, obnovili vozni park, a u toku je i sanacija postojećeg objekta Doma zdravlja", naveo je Bibić.

Izvršni direktor fondacije "Hajdar Alijev" Anar Alakbarov rekao je da ova donacija nije samo materijalna vrijednost, već i simbol prijateljstva i podrške stanovnicima Kotor Varoša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana