Kotor Varoš: Počela akcija za pomoć siromašnim porodicama

D. K.
Kotor Varoš: Počela akcija za pomoć siromašnim porodicama

Kotor Varoš - Crveni krst iz Kotor Varoša pokrenuo je akciju "Pomozimo da pomognemo" kako bi prikupili novac za pomoć najsiromašnijim porodicama na području opštine.

Volonteri Crvenog krsta prikupljaju novčane donacije od građana i preduzeća i prehrambene i higijenske artikle od tržnih centara i prodavnica.

Akciji, koja će trajati do 20. decembra, među prvima su se odazvali aktivisti Opštinskog odbora Socijalističke partije, koji su donirali 500 KM.

- Skoro je širom svijeta sprovedena akcija ledeni izazov, a mi na ovaj način upućujemo crveni izazov svima koji mogu da pomognu porodicama koje su u lošijem materijalnom stanju. To se prvenstveno odnosi na odbornike u Skupštini opštine, koje pozivamo da se odreknu jednog odborničkog dodatka u korist siromašnih - kaže predsjednik Opštinskog odbora SP-a Predrag Tešić.

Na evidenciji Crvenog krsta u Kotor Varošu nalazi se 86 porodica sa 172 člana koje žive na rubu egzistencije i svaki vid pomoći im je dobrodošao. U Crvenom krstu su kazali da će prikupljeni novac koristiti za nabavku artikala i distribuciju humanitarne pomoći najugroženijim porodicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana