Kotor Varoš: Palić ostaje na čelu parlamenta

D. G.
Kotor Varoš: Palić ostaje na čelu parlamenta

Kotor Varoš - Predsjednik Skupštine opštine Kotor Varoš u prošlom sazivu Ibrahim Palić iz SDA imenovan je ponovo na tu funkciju na jučerašnjoj konstitutivnoj sjednici, Radenko Čupić iz PDP-a izabran je za potpredsjednika, a Mladen Trivunović iz SDS-a za zamjenika načelnika opštine.

Odbornici su za sekretara Skupštine opštine imenovali Snežanu Jurić, a potom i članove skupštinskih komisija i odbora. Imenovanju funkcionera prethodilo je verifikovanje mandata 27 odbornika, koji su potpisali izjave i položili svečanu zakletvu.

Najbrojniji odbornički klub ima SDS sa šest predstavnika, jednog manje imaće PDP, a SNSD ima četiri odbornika. Po tri odbornika imaju DNS i koalicija SDA-SBB, a po dva SP, Lista "SRS - Srpska u sigurne ruke" i Hrvatska koalicija Kotor Varoš HDZ BiH-HNS BiH. Mandata su se odrekli Trivunović, Jurićeva i Dragana Petrušić iz PDP-a, a umjesto njih u Skupštinu opštine su ušli Milorad Savanović, Mladen Tepić i Nemanja Knežević.

Konstitutivna sjednica završena je zakazivanjem posebnog zasjedanja za sutra na kojem bi trebalo da bude usvojen nacrt budžeta za 2017. i nacrt rebalansa budžeta za 2016. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana