Kotor Varoš: Održan sabor folklora

Srna
Kotor Varoš: Održan sabor folklora

Kotor Varoš - U okviru "Kotorvaroškog kulturnog ljeta" sinoć je na igralištu u Novom Naselju održana tradicionalna manifestacija Sabor folklora, na kojoj se predstavilo osam kulturno-umjetničkih društava.

Prije početka manifestacije učesnici su u svečanom defileu prošli kroz grad do igrališta u Novom Naselju.

Veliki broj posjetilaca uživao je u nastupima Folklorog ansambla /FA/ "Kotor Varoš", Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ "Brio Rudar" Maslovare, KUD "14. februar" Javorani, SPKD "Prosvjeta" Prnjavor, KUD "Miloš Dujić-Mišo" Čelinac, KUD "14. februar" Debeljaci, KUD "Dušan Stanković" Čečava i KUD "Radost" Teslić.

Predsjednik FA "Kotor Varoš" Sanela Popović je istakla da je prijateljstvo sa kulturno-umjetničkim društvima vrlo važno u pogledu očuvanja i njegovanja tradicije.

"Raduju nas ovakva druženja koja imaju za cilj promovisanje tradicionalne igre i pjesme. Nova poznanstva, zabava, način rekreacije, a uz to i očuvanje tradicije, glavna su obilježja današnje manifestacije", naglasila je Popovićeva.

Svi učesnici su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju svojih krajeva.

Velikim aplauzom nagrađen je i nastup Saše i Sefana Žderića, članova Ansambla "Žubor".

Organizator ove manifestacije, koja se već tradicionalno održava u Kotor Varošu, bila je JU "Centar za kulturu, sport i informisanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana