Kotor Varoš: Obilježena krsna slava, nastavlja se sa razvojni projektima

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ- Opština Kotor Varoš danas je proslavila krsnu slavu - Svetog apostola i jevanđelistu Luku, a načelnik Zdenko Sakan je poručio sugrađanima da će lokalna uprava nastaviti da podstiče razvojne projekte.

Kotor Varoš je jedna od rijetkih opština u BiH koja ima suficit u izvozu zahvaljujući brojnim privrednim subjektima.

Postojeći investitori u proizvodnom sektoru, posebno u obućarskoj industriji, koji reinvestiraju i proširuju proizvodnju i zapošljavaju više od 3.000 radnika su najbolji promoteri opštine i povoljnog poslovnog ambijenta.

Sakan je istakao da je ova lokalna zajednica jedan od oslonaca privrednog razvoja regije, ali i cijele Republike Srpske, te da je opština nosilac prestižnog BFC SEE sertikata.

"Opština Kotor Varoš ispunila je uslove BFC resertifikacije kojom je obnovila status opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem", naveo je Sakan i dodao da proces resertifikacije dokazuje da su odlučni da održe dostignuti standard i unaprijede postojeće procese.

Lokalna uprava će, istakao je, nastaviti sa aktivnostima na podsticanju razvojnih projekata, čija će realizacija omogućiti poboljšanje ličnog i društvenog standarda i dalji razvoj opštine, te čestitao krsnu slavu svim stanovnicima.

Sakan je naveo da je nastavljena izgradnja i uljepšavanje opštine, podignut nivo komunalnih usluga i realizovan značajan broj planiranih investicija, a težište je stavljeno na obezbjeđivanje novih razvojnih investicija i zapošljavanje.

"Uspjeli smo da realizujemo značajan broj projekata predviđenih planom kapitalnih investicija i zahvaljujući domaćinskom poslovanju i racionalnom trošenju budžetskih sredstava uspjeli smo pokriti budžetski deficit iz prošle godine od 370.000 KM", naveo je Sakan.

U Hramu Rođenja Presvete Bogorodice služena je liturgija, a potom su uslijedile slavske svečanosti kojima su prisustvovali lokalni privrednici, zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života opštine, gradonačelnik Banjaluke i načelnici susjednih opština Čelinac i Kneževo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana