Kotor Varoš obilježava Dan opštine: Položeni vijenci na spomen-obilježja

Srna
Kotor Varoš obilježava Dan opštine: Položeni vijenci na spomen-obilježja

KOTOR VAROŠ- Kod spomen-kosturnice poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata (NOR) i spomen–obilježja vojnicima palim tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata u Kotor Varošu danas su položeni vijenci povodom obilježavanja 24. aprila - Dana opštine.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da se Dan opštine obilježava u uslovima epidemije virusa korona u Republici Srpskoj, te da u ovakvoj situaciji stanovnici opštine pokazuju visoku dozu ozbiljnosti i primjene svih mjera koje su na snazi.

On je čestitao sugrađanima Dan opštine, sa željom da što prije svi zajedno izađu iz problema u kojem se danas nalazi gotovo cijeli svijet i nastave sa normalnim životom, ističući da je zadovoljan svim što je na području Kotor Varoša urađeno u infrastrukturnom i privrednom pogledu.

- Naše opredjeljenje je da idemo naprijed i da iskoristimo svoje potencijale u pogledu stvaranja uslova za ostanak ljudi i njihov bolji život u Kotor Varošu - poručio je Sakan.

Sakan je napomenuo da ove godine nema uobičajenih manifestacija zbog epidemije virusa korona, kao ni svečane akademije na kojoj se dodjeljuju priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

- Minimum onoga što smo smatrali da treba da uradimo jeste da odamo počast za 155 poginulih u NOR-u i 305 boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu - istakao je Sakan.

Sakan i zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović i delegacija SUBNOR-a položili su vijence kod spomen-obilježja.

Vijence na spomen-obilježje borcima poginulim u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položile su delegacije opštine Kotor Varoš i opštinske Boračke organizacije.

Parastos za 305 boraca sa područja ove opštine koji su poginuli u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana