Kotor Varoš: Kotlićijada okuplja rekordan broj učesnika

Srna
Kotor Varoš: Kotlićijada okuplja rekordan broj učesnika

KOTOR VAROŠ - Tradicionalna „Kotorvaroška kotlićijada", koja će biti održana u nedjelju, 4. jula, okupiće u takmičarskom dijelu veliki broj ekipa iz zemalja regiona, a posjetioci će moći da degustiraju lovačke i ribolovačke kotliće.

Dvanaesta kotlićijada počeće u nedjelju u 8.00 časova na gradskom kupalištu „Bjeline", a okupiće lovce i ribolovce iz Austrije, Slovenije, Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan izjavio je da je kotlićijada postala brend i turistička uzdanica Kotor Varoša, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj sugrađana.

„Vjerujem da će tako biti i ove godine, jer se očekuje lijepo vrijeme, a kao pokrovitelj ovog događaja pozivam sve Kotorvarošane da dođu i budu dio kulinarskog spektakla", rekao je Sakan.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju kotlićijadu.

„Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljno ribe. Za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade, a najteži zadatak imaće stručni žiri da odabere pobjednike u obje kategorije", dodao je Knežević.

Zbog činjenice da vlada veliko interesovanje za ovu manifestaciju neophodno je da svi koji žele učestvovati u takmičarskom dijelu na vrijeme prijave ekipu i rezervišu mjesto na kupalištu „Bjeline".

„Kotorvarošku kotlićijadu" organizuje opština Kotor Varoš u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana