Kotor Varoš: Izgradnja novog objekta lokalne uprave teče planiranom dinamikom

Srna
Kotor Varoš: Izgradnja novog objekta lokalne uprave teče planiranom dinamikom

KOTOR VAROŠ - Izgradnja nove zgrade lokalne uprave u Kotor Varošu odvija se planiranom dinamikom, a objekat će biti pokriven sredinom jula, rečeno je Srni u građevinskom preduzeću “Građus”, glavnom izvođaču radova na ovom objektu.

Na vanjskom dijelu objekta završeni su svi armiračko-betonski radovi i ugradnja stolarije, a u toku su radovi na izradi termoizolacione fasade.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je nakon sastanka sa izvođačima radova posjetio gradilište i izrazio zadovoljstvo činjenicom da se poštuje planirana dinamika i standardi gradnje.

“Zadovoljni smo situacijom na gradilištu, dinamikom i kvalitetom radova. Poslije svakog dana vidljiv je napredak, posebno u ovoj fazi kada dominiraju finalni građevinski radovi”, naglasio je Sakan.

Direktor preduzeća “Građus” Slavko Đukić rekao je da paralelno u novom objektu rade završne radove na izradi pregradnih zidova.

Kamen-temeljac za novu zgradu opštinske uprave položen je 23. septembra prošle godine, a rok za završetak posla je 360 dana .

Izgradnja zgrade po sistemu “ključ u ruke” koštaće 3,1 milion KM, a riječ je objektu ukupne korisne površine 2.360 metara kvadratnih koji će imati suteren, prizemlje i tri sprata.

U podrumskom dijelu objekta biće podzemne parking-garaže za potrebe lokalne samouprave, skupštinska sala sa pratećim sadržajem, prostor za arhivu, pomoćni prostor i kotlovnica.

U prizemlju objekta će biti ulazni hol, portirnica, šalter-sala i kancelarije, koje će biti smještene i na preostalim spratovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana