Kotor Varoš: Cijena vrtićkih usluga 334 KM

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ – Skupština opštine Kotor Varoš na prijedlog Upravnog odbora Dječijeg vrtića "Larisa Šugić" donijela je odluku o ekonomskoj cijeni vrtića za 2022. godinu u iznosu od 334 KM.

Cijena usluga koju roditelji plaćaju iznosi 120 KM za redovne vrtićke grupe i 130 KM za jasličke grupe, što je među najnižim cijenama u Republici Srpskoj. Na današnjoj sjednici odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš donijeli su odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene za izračunavanje visine rente za gradsko građevinsko zemljište u 2022. godini u iznosu od 720 KM.

Odbornici lokalnog parlamenta su usvojili programe čišćenja i održavanja javnih asfaltnih i zelenih površina na gradskom i na području mjesnih zajednica, program uređenja gradskog građevinskog zemljišta i program sanacije i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva za 2022. godinu.

Prioritet kod održavanja puteva i sanacije mostova imaju putni pravci za naseljena mjesta sa većim brojem stanovnika. Osim planiranih aktivnosti sanacije interventno će se sanirati putni pravci ili mostovi kod kojih dođe do većih oštećenja u toku godine iako nisu obuhvaćeni planiranim Programom. Na današnjoj sjednici odbornici su usvojili odluku o izmjenama Odluke o komunalnim taksama. Riječ je o usklađivanju te odluke sa izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim taksama, koje se odnose na oslobađanje od plaćanja naknade za isticanje firmi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana