Kotlićijada u Kotor Varošu: Pobjedničku čorbu začinio tajni sastojak

Milijana Latinović
Kotlićijada u Kotor Varošu: Pobjedničku čorbu začinio tajni sastojak

Banjaluka - Tradicionalna, Osma kotorvaroška "Kotlićijada" okupila je juče na gradskom kupalištu "Bjeline" više od 2.500 posjetilaca koji su uz dobro druženje imali priliku da probaju lovačke i riblje čorbe pravljene po strogo čuvanim receptima.

Kulinarska umijeća pokazala je 61 ekipa iz RS, FBiH, Srbije, Hrvatske i ekipa EUFOR-a, a manifestacija je održana povodom Dana opštine, koji se obilježava 24. aprila. Najukusniju riblju čorbu, po odluci stručnog žirija, pripremila je ekipa Sportsko-ribolovno društvo "Banjaluka  1", a najbolja lovačka čorba krčkala se u kotliću ekipe Centra za kulturu i informisanje iz Čelinca.

Predstavnik ekipe SRD "Banjaluka 1" Slobodan Milojević nakon proglašenja pobjednika zahvalio je organizatorima na uspješno organizovanoj manifestaciji, koja je iz godine u godinu sve bolja.

- Za dobru čorbu potrebni su kvalitetni sastojci, mnogo ljubavi i strpljenja, a svakako ne treba zaboraviti ni male tajne velikih kuvara - kazao je Milojević naglasivši da čorba ne bi bila ukusna da nema poneki "tajni sastojak".  

Predstavnik ekipe "Fantomi" iz Sombora Miroslav Lazendić izrazio je nadu da će dogodine na takmičenju biti još više ekipa iz Srbije.

- Ovo je manifestacija kojom treba da se ponosi ne samo opština Kotor Varoš, nego cijela Srpska - kazao je Lazendić.

Pored takmičarskog dijela, u kojem su umijeće u kuvanju odmjerile 23 ribolovačke i 38 lovačkih ekipa, čorbe i roštilj za sve posjetioce pripremalo je još 25 ekipa u revijalnom dijelu manifestacije. 

Pobjednicima, čije su čorbe najljepše zamirisale i probudile apetit brojnih posjetilaca, nagrade i zahvalnice uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović.

- Iz godine u godinu "Kotlićijada" je sve masovnija. Radujemo se zbog prisustva velikog broja učesnika iz drugih gradova, kao i iz Srbije i Hrvatske - istakao je Vučanović.

Manifestaciju su organizovali opština, Sportsko-ribolovno društvo "Kotor Varoš" i lovačka udruženja sa područja ove lokalne zajednice.

Jubilarna, 10. "Kotlićijada"

Predstavnik organizatora Slobodan Petrović najavio je da je cilj organizatora da za dvije godine, kada budu organizovali jubilarnu, desetu "Kotlićijadu", gradskim kupalištem zamiriše najmanje 100 kotlića.  

Pobjedničke ekipe

Ribolovci

SRD "Banjaluka 1"

SRD "Usora" Zora

"Fantomi" Sombor

Lovci

Centar za kulturu i informisanje Čelinac

Niskogradnja d.o.o. Zagreb

JKP "Bobas" Kotor Varoš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana