"Kotlićijada" okuplja kotorvaroške lovce i ribolovce iz regiona

Srna
Foto: Srna

KOTOR VAROŠ- Tradicionalna "Kotorvaroška kotlićijada" biće održana u nedjelju, 15. maja na gradskom kupalištu Bjeline, a okupiće veliki broj lovaca i ribolovaca iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da je "Kotlićijada" postala brend i turistička uzdanica ove lokalne zajednice, ali i gastronomska manifestacija koja okuplja veliki broj građana.

"Vjerujem da će tako biti i ove godine, jer se očekuje lijepo vrijeme", rekao je Sakan, koji je u ime opštine, koja je pokrovitelj manifestacije, pozvao sve Kotorvarošane da budu dio ovog kulinarskog spektakla.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Kotor Varoš Nemanja Knežević rekao je da vlada ogromno interesovanje za ovogodišnju "Kotlićijadu".

"Za učesnike koji će se takmičiti u pripremanju ribolovačkog kotlića obezbijedili smo dovoljne količine ribe, a za najuspješnije ekipe predviđeni su pehari, diplome i robne nagrade", dodao je Knežević.

Trinaesta "Kotlićijada" počeće u 8.00 časova, a sudeći po interesovanju ljubitelja lovačkih i ribolovačkih kotlića okupiće u takmičarskom dijelu veliki broj ekipa iz zemalja regiona.

"Kotorvarošku kotlićijadu" organizuje opština u saradnji sa Turističkom organizacijom ove lokalne zajednice, Sportsko-ribolovnim društvom "Kotor Varoš", te lovačkim udruženjima sa područja opštine "Trofej", "Uzlomac", "Jelovka" i "Borčići".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana